Koerad kontoris? Ei midagi uut, see on viimastel aastatel üha sagedaseim vaatepilt. Töötajad hindavad üha enam paindlikke töötingimusi ja võimalusi rohkem aega perega veeta. Kui varem räägiti perest ja mõeldi selle all oma lapsi, siis tänapäeval kuulub iseenesest mõistetavalt pere alla ka karvane lemmik.

Aastate jooksul on läbi viidud palju erinevaid uuringuid, mis kõik näitavad, et koerte tööle kaasa võtmine toob endaga kaasa väga palju positiivsseid nähtusi. See vähendab stressi, teeb inimesed õnnelikumaks, mis omakorda tõstab nende produktiivsust. Üha tähtsamaks on muutunud võimalus võtta oma koer tööle kaasa ja see sunnib tööandjaid konkurentsis püsimiseks ajaga kaasa tulema.

Aga mis teha siis, kui sul on suur ettevõte, palju töötajaid ja avatud kontor? Ilmselt ei ole hullu, kui koera võtab kaasa üks töötaja, aga kui neid soovijaid on 10? Ühel hommikul tuled tööle ja kontoris jookseb ringi 10 erinevas suuruses koera. Nad ei pruugi oma vahel hästi läbi saada. Neid võib olla erinevalt kasvatatud. Üks on häälekas, teine jookseb päev läbi kontoris palli taga ajades ringi jne.

Mis saab siis, kui mõni kaastöötajatest ei soovi koeri kontorisse või on allergiline? On palju aspekte, mis tuleb läbi mõelda enne, kui ütled "jah" koertele kontoris. Kui soovid ennetada võimalikult palju probleeme, siis on vajalik mõelda 10 sammu ette. Kas su büroohoone lubab koeri majja? Kas maja läheduses on mõnda platsi, kus on võimalik koeraga pausil käia? Kas kõik töötajad, kes viibiksid koeraga samas ruumis, on sellega nõus? Kas kontor on koerale ohutu? Eeltöö võib võtta väga palju aega. On vaja teha kõik selleks, et koerte kontoris olemine oleks positiivne kogemus nii koeraomanikule, koerale kui ka kõigile kaastöötajatele.

Kui sulle tundub, et ei tea, millest alustada ja mida silmas pidada, siis vajad ilmselt kedagi appi. Siin tuleb appi koera käitumisnõustaja, kes aitab sul läbi mõelda iga viimsegi aspekti nii enne koerte lubamist kui ka edasise elu korraldamises. Me aitame sind hea meelega. Kirjuta meile konsultatsioon@kullakuu.ee ja loodetavasti on ka sinu kontoris peagi karvased sõbrad tuju parandamas.


Jäta kommentaar

×